Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház
×

Rólunk


GYERMEKÁLDÁS HETE HARKÁNYBAN 2016

 

 ThermalFest (2016.05.19-22.) Vendég Ördög Nóra

Szívbetegségek rehabilitációja a Harkányi Kórházban - Kreditpontos képzés szakdolgozóknak (15 pont, május10.)

 

Irán felé nyit a Harkányi Gyógyfürdőkórház

Nem jön a baba? A kénes víz segít teherbe esni!

Programok

Kérjük támogassa adója 1%-val a Batthyány - Than Alapítványt!

Reflex-masszázs

ÁLLÁSAJÁNLATOK


 

 Gyógyítás a természettel karöltve 

Ma, amikor az emberek egyre inkább a természetközeli gyógyító protokollokat keresik, kórházunk üde színfolt a tradíciók mellett kialakított szakmai struktúrával és eredményes munkával. A harkányi gyógyvíz a mozgásszervi betegek, valamint a pszoriázisban, krónikus nőgyógyászati gyulladásokban szenvedők körében fogalom.


Megújult infrastruktúra

 Az infrastruktúra átalakításának kezdeti lépései 2002-ig nyúlnak vissza. Már ekkor megfogalmazódott az a fajta szükséglet, amely az épület betegek általi gördülékenyebb megközelítését, tereinek mind hatékonyabb kihasználását, azok korszerűsítését célozta meg. A kórház mindeddig is ismert és elismert hatékony gyógyító tevékenységének további fejlesztését és még hatékonyabbá tételét modern berendezések és eszközök beszerzése is segíti.

 

Néhány szó a rehabilitációs tevékenységről

  A rehabilitáció célkitűzéseiben és módszereiben különbözik a hagyományos orvoslástól, hiszen az emberre jellemző tevékenységekben és társadalmi részvételükben korlátozott betegekkel foglalkozva olyan célt tűz ki maga elé, amely lehetővé teszi, hogy a kezelés után a továbbiakban minél önállóbb, minél teljesebb életet élhessen. A mozgásszervi rehabilitáció során felhasználjuk az intézményben adott komplex fizioterápia minden elemét, ami a beteg állapotfelmérését követően egyéni rehabilitációs tervvel egészül ki.

 

A harkányi vízen alapuló eljárás hatékonyságát több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. Kardiológiai rehabilitációs osztályunkon a súlyos kockázati tényezőktől terheltek vagy már megbetegedettek és eszközös, műtéti beavatkozást 4-6 héttel korábban kiálltak számára nyújtunk önerőre építő, szívműködést javító, bizonyítékokon alapuló szakmai programot.

 Tekintse meg bemutatkozófilmünket!
A képre kattintva elindíthatja a videót.

 A fejlődés azóta is folyamatos. Saját erőből 850 millió Forintért  2010-ig felújításra került a kórház további két  épületrésze. Megvalósult a terápiás szakellátás és a gyógyfürdő-szolgáltatás, működési feltételeinek korszerűsítése is.

Célunk minőségében és kínálatában az európai piacon versenyképes rehabilitációs és gondozó központtá  fejlődés.  A mozgásszervi,- nőgyógyászati- rehabilitáció és a bőrgyógyászati gondozás szakterületén, a harkányi gyógyvíz hatásossága  klinikai szintű vizsgálatokkal igazolásra került. További feladatunk a kutatások folytatása a Pécsi Tudományegyetem gyógyszertani kutatóintézetével közösen  a harkányi gyógyvíz hatás-mechanizmusának feltárása érdekében.

Váró- és befogadási listák

Aktuális

Beutalás, időpont-egyeztetés

ÁNTSZ KÓDOK beutaláshoz
- Harkányi szakrendelő
-
Pécsi szakrendelő
-
Fekvőbeteg beutalás

Fekvőbeteg beutalással kapcsolatos ügyintézés:

Tel.: 06-72/580-957       06-72/580-906
Gergics Károlyné, Márton Ildikó
Fax: 06-72/580-892
E-mail: beutaloinfo@harkanykorhaz.hu
Telefonos ügyintézés: Hétfő-péntek 8:00-12:00


Személyes ügyfélfogadás nincs!

 

Időpont-egyeztetés:
- járóbeteg szakrendeléseinkre,
- röntgen, ultrahang, DEXA vizsgálatra,
- kardiológiára (terheléses EKG)

Tel.: 06-72/580-943

Hétfő-péntek 7:30-15:00

Rendelési idő

 

 

 


Tekintse meg YouTube csatornánkat! Amennyiben rendelkezik Facebook regisztrációval, ajánlhatja ismerőseinek oldalunkat!